Guardiola blij met pittige oefenduels en Douglas Costa

9 juli 2015, 19:51

Pep Guardiola is de selectie van Bayern München aan het klaarstomen voor het nieuwe seizoen. De prestaties van de Duitse recordkampioen waren in de eerste helft van de vorige jaargang ronduit indrukwekkend, maar in de tweede seizoenshelft was het mede door blessures stukken minder. Voor een tripje naar China blikte Guardiola vooruit richting de start van het voetbaljaar.

Bayern vertrekt op 16 juli naar China, waar het drie vriendschappelijke wedstrijden gaat spelen. Er wordt geoefend tegen Valencia (18 juli), Internazionale (21 juli) en het Chinese Guangzhou Evergrande (23 juli). "We spelen drie wedstrijden tegen goede teams. Dat zal een goede voorbereiding zijn op het nieuwe seizoen", aldus Guardiola, die weer kan beschikken over een fitte Arjen Robben.

Tot de gelederen van Bayern behoort nu ook Douglas Costa, die werd overgenomen van Shakhtar Donetsk. "We hadden een speler nodig die de kwaliteiten heeft om een mannetje te passeren", zei Guardiola. "Vorig seizoen kwamen we op dat vlak in de problemen, ook door de blessures van Franck Ribéry en Robben. Douglas Costa is jong (24, red.), maar heeft al vijf of zes jaar Champions League-ervaring, Hij gaat ons goed helpen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen