Naismith maakt crisis Chelsea compleet met fraaie hattrick

12 september 2015, 15:56   Bijgewerkt: 12 september 2015, 16:27

Regerend kampioen Chelsea is bezig aan een vrije val in de Premier League. Een week voor de inerlandbreak ging de geplaagde ploeg van José Mourinho al smadelijk onderuit in eigen stadion tegen Crystal Palace en vandaag (zaterdag) ging het weer mis. De Londenaren verloren met 3-1 van Everton, dat won door drie goals van een ontkende Steven Naismith. Bij Chelsea is de crisis na de derde nederlaag in vijf duels compleet.

Zo solide en sterk als Chelsea vorig seizoen oogde, zo tam en aangeslagen speelt het deze voetbaljaargang. Het pakte slechts vier punten in vijf duels en heeft van alle Premier League-clubs de meeste doelpunten tegen. Een andere opvallende statistiek is dat Chelsea nu, na vijf wedstrijden, al evenveel nederlagen heeft geslikt als vorig seizoen in het hele Premier League-seizoen: namelijk drie.

Chelsea begon als nummer vijftien aan de wedstrijd tegen Everton en wilde graag de weg omhoog inslaan. Al snel werd echter duidelijk dat Everton andere plannen had en de thuisploeg nam direct de touwtjes in handen op Goodison Park. Uiteindelijk zou Naismith de held van Everton worden en dat had niemand vooraf gedacht. De Schot begon namelijk als wisselspeler aan de wedstrijd, maar mocht na acht minuten de geblesseerde Muhamed Besic aflossen.

Die wissel pakte geweldig uit voor The Toffees. De Schotse aanvaller scoorde drie keer en bezorgde de thuisploeg daarmee de drie punten. Daardoor heeft Everton zich nu bovenin het klassement genesteld. De eerste treffer maakte hij in de zeventiende minuut met hoofd, vijf minuten later zette hij met een fraai schot al de 2-0 op de borden. Nemanja Matic bracht de spanning met een fraaie treffer voor rust nog wel terug, maar Naismith gooide het duel in de 83ste minuut in het slot en zette Goodison Park op zijn kop. Hij maakte een 'perfecte' hattrick, door in één duel met het hoofd, de linkervoet en de rechtervoet het net te vinden.

Voor Chelsea en Mourinho is het nu zaak om de wonden te likken, want woensdag wacht alweer de Champions League-wedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv. Komend weekend wacht de regerend kampioen weer een pittig duel, tegen Arsenal. De kans is aanwezig dat de Londenaren dat duel ingaan op een degradatieplaats, want met een beetje pech staat Chelsea na dit weekend op één van de onderste drie posities in de Premier League. Dat zegt veel over de aftakeling van de grootmacht en de crisis waarin Chelsea momenteel verkeert.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen