Real Madrid en Malaga in balans, Amrabat krijgt rood

Ger
26 september 2015, 20:31   Bijgewerkt: 26 september 2015, 21:19

Real Madrid heeft de eerste plaats in de Spaanse competitie weer aan FC Barcelona afgestaan. De Koninklijke bleef voor eigen publiek tegen Malaga CF op een doelpuntloos gelijkspel steken. Bij de bezoekers kreeg oud-PSV'er Nordin Amrabat in de 77ste minuut rood.

De Nederlandse Marokkaan werd uit het veld gestuurd wegens het slaan van een tegenstander. Bij Malaga stond de van NAC Breda overgenomen Adnane Tighadouini voor het eerst dit seizoen in de basis. De aanvaller werd in de 70ste minuut naar de kant gehaald.

Door het gelijkspel moet Real voorlopig aartsrivaal Barcelona voorlopig weer voorrang verlenen aan kop van het klassement. De Catalanen wonnen eerder op de dag van Las Palmas (2-1). Sterspeler Lionel Messi viel uit bij Barça en staat zeven tot acht weken aan de kant.

Malaga wist dit seizoen in zes duels nog niet te scoren. Daarmee brak de Andalusische club een record van Xerez uit het seizoen 2009/2010. Malaga is inmiddels 540 minuten zonder doelpunt.