Thern onder indruk: "De Haan heeft ons meteen aangepakt"

24 oktober 2015, 13:25

Foppe de Haan moet voor een opleving zorgen bij het zwalkende sc Heerenveen. De ervaren oefenmeester heeft in zijn eerste dagen in ieder geval al een uitstekende indruk gemaakt op middenvelder Simon Thern. Volgens de Zweed trekt de clubicoon de broekriem stevig aan bij de spelersgroep.

De Haan maakte deze week zijn rentree op het trainingsveld van de Friezen. "Je voelt op zo'n moment meteen de kennis en de ervaring die de man heeft. Ik wist uit de verhalen wel ongeveer wie Foppe is en wat hij in het verleden heeft gepresteerd, maar verder moest ik het maar afwachten", vertelt Thern in de Leeuwarder Courant. "Hij heeft ons meteen stevig aangepakt. We gaan vanaf nu intensiever trainen, meer gericht op het individu ook. Ik heb er een goed gevoel over. Foppe is straight en hij weet waar hij het over heeft."

De middenvelder had onder Dwight Lodeweges geen basisplaats meer, maar keert onder De Haan terug in het elftal. Thern gaat bij de Friezen nu in een controlerende rol spelen. "Hij wil dat ik wat meer ga doen, dat ik sterker en sneller word. Ik moet achter de bal blijven. Mijn rol verandert", legt hij uit. Hij gaat zodoende niet meer als 'nummer tien' acteren bij Heerenveen. "Ik ben geen Bergkamp of Litmanen. Een 'tien' moet een alleskunner zijn, van wereldklasse eigenlijk. Ooit kan ik dat denk ik, maar voor die positie moet ik nu nog veel leren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen