Sterk Groningen maakt PEC Zwolle monddood in eigen huis

31 oktober 2015, 20:32

FC Groningen heeft ervoor gezorgd dat het PEC Zwolle evenaart op de ranglijst. In de eigen Euroborg boekte het elftal van Erwin van de Looi een degelijke overwinning: 2-0. Hierdoor komt ook Groningen nu op zeventien punten uit elf wedstrijden en heeft het een goede generale achter de rug voor de Europese ontmoeting met Slovan Liberec van komende donderdag.

De ploeg van Ron Jans was tevens de tegenstander in de bekerfinale van vorig seizoen, toen Groningen met 2-0 duidelijk te sterk was. De coach besloot met andere namen te beginnen. Zo gaf hij Stef Nijland verrassend genoeg een basisplek in de spits, ten koste van Lars Veldwijk. Ook Geraldo Becker zat op de bank. 

Maar de veranderingen leken weinig effect te hebben in de Euroborg. FC Groningen domineerde en regisseerde, zeker in de beginfase van het duel. Zo kopte Michael de Leeuw de thuisploeg al binnen vijf minuten op voorsprong, uit een scherpe voorzet.

Kasper Larsen en Etienne Reijnen hielden de boel op hun beurt potdicht achterin. Groningen gaf nauwelijks iets weg. Nijland kon als spits geen potten breken namens de bezoekers uit Overijssel, terwijl de thuisploeg op het middenveld vrijwel alle duels won via Hedwiges Maduro en Albert Rusnák.

PEC wist nauwelijks groot gevaar te creëeren voor het doel van Sergio Padt en kwam duidelijk tekort. De zege had meer glans kunnen krijgen via invaller Bryan Linssen en Jarchinio Antonia, maar het bleef uiteindelijk bij 2-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen