Fiorentina wipt over Napoli heen, De Roon scoort

6 december 2015, 17:00

Fiorentina heeft zondagmiddag optimaal geprofiteerd van de averij van Napoli, dat eerder op deze zondag met 3-2 onderuit ging bij Bologna. La Viola had in het eigen Stadio Artemio Franchi geen enkel probleem met een krachteloos Udinese. De formatie van trainer Paulo Sousa rolde de zwart-witten met 3-0 op.

In de jacht naar plek twee wist Nikola Kalinic de ban te breken voor Fiorentina. Hij toucheerde een schot van ploeggenoot Milan Badelj en hielp zijn team hiermee in het zadel. Nadat Udinese de paal had geraakt, verdubbelde Josip Ilicic in de tweede helft de marge. De Sloveen mocht aanleggen vanaf elf meter, nadat Kalinic gevloerd was in de zestien meter. 'Good-old' Antonio Di Natale had daarna voor wat spanning kunnen zorgen, maar dat liet de vedette van Udinese na. Uiteindelijk gooide Gonzalo Rodríguez de wedstrijd laat in het slot: 3-0.

Fiorentina staat nu weer één punt boven nummer drie Napoli. Internazionale, dat zaterdag met 1-0 van Genoa won, is de koploper met 33 punten. Dat zijn er twee meer dan de ploeg uit Florence. Volgende week wordt interessant: dan is het namelijk Fiorentina-Juventus, Udinese-Internazionale en Napoli-AS Roma.

Atalanta Bergamo is dankzij een comfortabele 3-0 overwinning op Palermo naar de zesde plaats geklommen in de Serie A. Marten de Roon stond in de basis en was goed voor een doelpunt en een assist. Sinds het seizoen 1985/1986 was het een Nederlander niet meer gelukt om voor Atalanta te scoren. Toen trof Jan Peters het doel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen