KNVB wil Suriname en ABC-eilanden blijven helpen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

14 januari 2016 – De voetbalbonden van Suriname, Aruba, Bonaire en Curaçao lijken ook in de komende jaren voor hulp aan te kunnen kloppen bij de KNVB. Deze landen hebben al geruime tijd een samenwerkingscontract met de Nederlandse voetbalbond en als het aan laatstgenoemde partij ligt, wordt deze aflopende verbintenis verlengd.

KNVB wil Suriname en ABC-eilanden blijven helpen

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Een KNVB-delegatie is deze dagen te gast in Suriname, Aruba, Bonaire en Curaçao. "De voetbalbonden van Suriname en de ABC-eilanden maken op ons een ambitieuze indruk en we zien dat het voetbal erg leeft", aldus KNVB-directeur Bert van Oostveen op de website van zijn bond. "De mensen hier hebben echt een hart voor de sport. Tegelijkertijd zie je ook meteen waar de uitdagingen liggen. Het ontbreekt hen hier vooral aan goede kaders en infrastructuur. Op deze gebieden bieden wij graag onze ondersteuning aan. Met de bonden en overheden zijn we in gesprek over hoe we dit precies kunnen vormgegeven. We waren er al van overtuigd dat we hier ons steentje konden bijdragen en dit bezoek maakt nog eens duidelijk dat zij onze steun kunnen gebruiken. Suriname, Aruba, Bonaire en Curaçao kunnen op ons rekenen."

Suriname wil een plek in de top van de Concacaf-zone veroveren. Bij het proces om dat te bereiken kan de Surinaamse voetbalbond SVB rekenen op de steun van de KNVB. De Nederlandse voetbalbond gaat zijn expertise 'zoveel als nodig is ter beschikking stellen' aan de SVB. Onderdeel van het plan voor de toekomst worden onder meer de ontwikkeling van een profcompetitie en versterking van de voetbalinfrastructuur in Suriname.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd