Contrasten bij Heracles Almelo en De Graafschap

22 januari 2016, 15:21

Onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder staan Heracles Almelo en De Graafschap zaterdagavond vanaf 18.30 uur tegenover elkaar in het Polman Stadion in Almelo. Heracles kent een uitstekend seizoen, maar kreeg vorige week een flinke dreun te verwerken (4-0 nederlaag bij FC Twente). Bij De Graafschap is juist het tegenovergestelde het geval: het is een teleurstellend seizoen, maar vorige week werd er wel met 2-0 van Excelsior gewonnen. Beide trainers blikken vooruit.

Stegeman bewondert De Graafschap

Aan de zijde van de Heraclieden ontbreken zaterdagavond Dario Vujicevic, Tim Breukers (beiden niet wedstrijdfit) en Bas Sibum (vocht in de knie), verder beschikt John Stegeman over een fitte selectie. "De wedstrijd van vorige week bij FC Twente moeten we zo snel mogelijk vergeten", sprak de trainer op zijn perspraatje. "Wat ik daar gezien heb vond ik totaal niet bij onze ploeg passen. Soms moet je stilstaan bij een verlies, soms moet je het snel weer vergeten. De wedstrijd in Enschede valt in de laatste categorie. Nu moeten we de draad weer oppakken. We hebben vrijdag gefaald, nu moeten we weer doorgaan."

Dat de tegenstander niet onderschat moet worden, blijkt volgens Stegeman aan het resultaat van vorige week tegen Excelsior. "De Graafschap is uitstekend begonnen aan het nieuwe kalenderjaar. Het is een geduchte tegenstander waar we het uit heel moeilijk tegen hebben gehad (0-1 voor Heracles, red). We weten wat we kunnen verwachten. Ploegen zullen tegen ons misschien wat anders gaan voetballen, het is aan ons om daar in balbezit en bij balverlies goed mee om te gaan. De Graafschap is een ploeg die voor elke centimeter knokt en dat is bewonderenswaardig."

Vreman neemt Kabasele weer in genade aan

De Graafschap-trainer Jan Vreman weet dat hij met Heracles de nummer vier van de ranglijst treft. Hij kijkt er niet raar van op dat de Almeloërs zo goed presteren. "Heracles is een goed voetballend elftal, dat niet voor niks zo hoog op de ranglijst staat. Dat zegt wel iets. Tegen Twente kwamen zij al snel op een 2-0 achterstand, na rust was het een beetje alles of niks voor Heracles. Ze vergaten de aansluitingstreffer te maken en daardoor werd het 4-0 voor Twente."

Vreman opteert in Almelo voor dezelfde namen als vorige week, op de aan zijn bovenbeen geblesseerde Nathaniel Will na. Bart Straalman is zijn vervanger. Verder valt op dat Nathan Kabasele, die de afgelopen weken disciplinair geschorst was, ten faveure van Erik Quekel terugkeert in de selectie. "Ik moest een keuze maken. Ik heb ze het liefst er allemaal bij, omdat iedereen onderdeel van ons team is. Mark Diemers zit ook bij de selectie, hij is fit en kan invallen." Dean Koolhof, Thijs Bouma, Jasper Heusinkveld, Alexander Bannink, Jan Lammers en Jeroen Tesselaar zijn verder niet inzetbaar.

[photo,92438,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen