Veltman vindt rol als rechtsback 'steeds leuker' worden

12 februari 2016, 18:45

Door de blessure van Kenny Tete maakte Joël Veltman de afgelopen weken zijn opwachting als rechtsachter van Ajax. Het bleek een goede zet te zijn van trainer Frank de Boer, die de speler boven Ricardo van Rhijn verkiest op de flank. Veltman begint steeds meer plezier te krijgen in zijn nieuwe positie, die hij dus uitstekend invult.

In de met 2-1 gewonnen Klassieker tegen Feyenoord speelde Veltman een dijk van een wedstrijd. Bilal Basaçikoglu en Eljero Elia kwamen er niet aan te pas tegen de verdediger van Ajax. "Ik heb het goed gedaan. Dat geldt ook voor het centrum, waardoor ik denk dat ik de volgende keer wel weer rechtsachter sta", doelt Veltman bij FOX Sports op het uitduel met FC Groningen van komende zondag.

"Ik moet zeggen dat het wel een beetje wennen was, maar ik begin het wel steeds leuker te vinden", vervolgt Veltman over de positie van rechtsachter. "Je hebt meer vrijheid om langs de lijn op te komen. Qua voortzetting kan het nog wel wat beter, maar dat is ook een kwestie van veel wedstrijden spelen", weet de Ajacied.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen