Van Hanegem laakt uitspraak Gudde: "Snap ik niets van"

22 februari 2016, 07:48

Willem van Hanegem heeft in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad zijn onbegrip over een uitspraak van Eric Gudde kenbaar gemaakt. De algemeen directeur van Feyenoord noemde de supporters van de geplaagde Rotterdamse topclub 'klanten' en dat is bij het 72-jarige clubicoon in het verkeerde keelgat gesproken.

Gudde nam het woord tijdens een uitzending van het FOX-programma De Tafel van Kees in de mond. "Die mensen zijn supporters. Eric Gudde noemde de aanhang van Feyenoord gisteren bij Kees Jansma aan tafel 'klanten'. Daar snap ik dus helemaal niets van. Als het echt klanten zijn, hadden ze de laatste weken allang hun geld teruggehad, toch?", stelt Van Hanegem, die Feyenoord gelijk zag spelen tegen Roda JC. "Gisteren bleef het 1-1 in de Kuip, weer geen overwinning. Het is triest."

Veel aandacht besteedde Van Hanegem dit keer in zijn column niet aan Feyenoord, het ging vooral over PSV. "Ze zijn de laatste weken in de competitie erg stabiel. En dus kijk ik echt uit naar de achtste finale van de Champions League, woensdag in Eindhoven. Aanvoerder Luuk de Jong is er niet bij tegen Atlético Madrid, maar gek genoeg kan dat ook een voordeel zijn voor trainer Phillip Cocu. Begrijp me niet verkeerd, ik zie ook wel dat De Jong een belangrijke speler is in Eindhoven. PSV moet nu iets anders doen en volgens mij is beweeglijkheid in de voorhoede een noodzaak. Waarom die Gastón Pereiro niet in de punt van de aanval? Hij kan in de bal komen, heeft ook diepte. Is een handige jongen."

Van Hanegem vindt dat de terugkeer van Willems PSV ook een impuls heeft gegeven. "Het is een enorme verbetering. Die jongen wordt soms uitgelachen omdat hij met een donkere bril op voor de camera's verschijnt. Maar geloof me, dat is echt één van de allerbeste spelers die wij in Nederland hebben. Ik hoop echt dat hij dat woensdag ook laat zien in een wedstrijd op het hoogste niveau."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen