Gullit: "Sentiment is te groot geworden bij Feyenoord'

25 februari 2016, 17:13

Ruud Gullit ziet met lede ogen aan dat het de laatste maanden op sportief gebied een puinhoop is bij Feyenoord. Hij constateert dat de sportbeleving en de houding van de spelers de afgelopen jaren veranderd zijn in Rotterdam-Zuid. "Het sentiment is in mijn ogen te groot en te belangrijk geworden."

Verontwaardigd keek Gullit laatst naar Feyenoord TV, waarbij hij Colin Kazim-Richards gefilmd zag worden in diens auto. "Die belde naar een soort helpdesk, voor een adres. Dus Kazim zegt zoiets als: 'I need to go a restaurant in zero twenty, can you help me?' In het Engels hè! 'Zero twenty'. Dat is toch niet te geloven, dat een speler van Feyenoord zo praat? Hoe lang heeft Kazim bij Feyenoord gespeeld? Een jaartje?", vraagt Gullit zich af in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Het mooie was: die mevrouw had géén idee waar Kazim het over had, of wat hij nou met 'zero twenty' bedoelde. Pas toen de verslaggever gewoon 'Amsterdam' zei, begreep ze het", vervolgt Gullit. Het is een klein en specifiek voorbeeld, maar Gullit vindt het tekenend. "Nog los van de puur voetbaltechnische of beleidsmatige discussie, of de fouten, of een verkeerde aankoop: het sentiment bij Feyenoord is in mijn ogen echt te groot geworden. De invloed van het publiek en de emoties zijn zó overheersend, dat ik me weleens afvraag of je er nog wel normaal kunt werken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen