"Complimenten voor AZ, maar zij hebben niet de druk"

26 februari 2016, 15:36

Het mooiste affiche van het eredivisieweekend is zonder twijfel de wedstrijd tussen Ajax en AZ in de Amsterdam ArenA. Hoewel de Ajacieden de afgelopen weken weer aardig in het ritme komen en vooral defensief gezien ijzersterk zijn, wordt het zondag (vanaf 16.45 uur) een hels karwei om de tegenstander uit Alkmaar een halt toe te roepen. De ploeg van coach John van den Brom boekte, inclusief het bekertoernooi, acht zeges uit acht wedstrijden in 2016.

Voor Ajax wordt het vooral belangrijk om Vincent Janssen af te stoppen, aangezien de spits al tien keer trefzeker was in het nog prille kalenderjaar. Opvallend is dat men in Amsterdam al tijden op zoek is naar een spits, maar dat de spits van Almere City FC afgelopen zomer niet door Ajax, maar door AZ opgepikt werd. "We hebben destijds wel serieus naar hem gekeken", aldus trainer Frank de Boer volgens de NOS. "Vergeet niet dat de druk bij AZ minder is dan bij Ajax. Dit is misschien wel de juiste route voor hem, vergelijk het met Ruud van Nistelrooij, die van Den Bosch naar Heerenveen ging. Je moet je afvragen of hij de spits is die ons naar de Champions League kan schieten. Het kan best zijn dat hij in de toekomst weer in de picture bij ons komt."

De Boer, die Kenny Tete en Jairo Riedewald nog moet missen en waarschijnlijk ook niet kan beschikken over Daley Sinkgraven, zag titelconcurrent PSV afgelopen woensdag in de Champions League keurig met 0-0 gelijkspelen tegen Atlético Madrid. "Daar kunnen wij ook wat van opsteken. De manier waarop zij bij elkaar spelen. Ik wil wel aantekenen dat wij een paar keer in de zogeheten poule des doods waren ingedeeld. Dat kaliber tegenstanders heeft PSV in de groepsfase niet gehad."

Bij Ajax zijn ze onder de indruk van AZ. "Ze spelen niet afwachtend, maar proberen te domineren", stelt De Boer. "Dan krijg je meestal de menigte achter je. Ook van mij krijgen ze de complimenten hoe ze het nu doen, maar zij hebben niet de druk die wij hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen