Energieloos Feyenoord sluit week af met moeizame zege

6 maart 2016, 18:38   Bijgewerkt: 6 maart 2016, 18:54

Saai, energieloos en inspiratieloos. Het zijn diverse termen die bij het spel van Feyenoord vanmiddag (zondag) tegen SC Cambuur passen. Ondanks het magere optreden slaagde de ploeg er in om de laagvlieger uit Leeuwarden op eigen veld te kloppen: 3-1. Tien minuten voor het einde was de stand nog 1-1, maar dankzij late goals van Dirk Kuyt en Eljero Elia werden de drie punten toch nog bijgeschreven. Zodoende sluit Feyenoord een geweldige week met een goed gevoel af. 

Nee, gemakkelijk ging het vanmiddag absoluut niet voor Feyenoord. In de zeventigste minuut tekende Martijn Barto namelijk voor de gelijkmaker in De Kuip, door alert te reageren nadat Kevin van Veen uit een hoekschop op de lat had gekopt. Zodoende kon Feyenoord alsnog aan de bak en moest het doen wat het vanmiddag absoluut niet wilde, namelijk overwerken. De thuisploeg won deze week van FC Utrecht (competitie) en AZ (beker) en had absoluut geen behoefte om tegen de Friezen extra energie te verspelen, maar het moest uiteindelijk toch aan de bak. 

Dat gold ook voor de eerste helft, waarin beide teams opvallend weinig voor elkaar onder deden. Lekker was het voor Feyenoord dan ook dat Toornstra tien minuten voor de pauze de ban brak. De middenvelder, die net als tegen AZ in de basis begon, schoof de bal goed binnen op aangeven van Michiel Kramer. De goal had niet mogen tellen omdat Kramer de bal met de hand aannam én buitenspel stond op het moment dat hij de bal de controleerde. Omdat arbiter Dennis Higler en zijn kompanen dat niet zagen, kwam Feyenoord gelukkig op voorsprong.

In het tweede bedrijf kwam Cambuur, dat vorige week vertrouwen tankte met een zege op PEC Zwolle, dus terug in de wedstrijd dankzij Barto. Die treffer was overigens zeker niet onverdiend. De Leeuwarders speelden bij vlagen zeer aardig en lieten zich positief zien in het stadion in Rotterdam-Zuid. Overigens kreeg Feyenoord wel de meeste doelkansen om te scoren, maar doelman Nienhuis verkeerde in een uitstekende vorm. De keeper was belangrijk voor Cambuur, maar hij moest uiteindelijk toch drie keer vissen. In de slotfase scoorde ook Eljero Elia nog, op aangeven van invaller Bilal Basacikoglu: 3-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen