Oranje Leeuwinnen komen tekort voor Rio de Janeiro

Jw
9 maart 2016, 21:41

Het Nederlandse vrouwenteam is er woensdag niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen. De Oranje Leeuwinnen bleven in de groepswedstrijd tegen Zweden steken op een gelijkspel (1-1), wat niet genoeg was voor de groepswinst. Alleen de eerste plek geeft recht op een ticket naar Rio de Janeiro. Dat gaat nu naar Zweden.

Oranje won in de openingswedstrijd van Zwitserland (4-3), maar verloor vervolgens met ruime cijfers van Noorwegen (1-4). Daardoor moest er op Het Kasteel, de thuisbasis van Jupiler League-koploper Sparta, gewonnen worden. De Olympische droom spatte woensdagavond echter uiteen.

Nederland begon nog wel uitstekend aan de wedstrijd. De ploeg van bondscoach Arjan van der Laan kwam al na vijf minuten spelen op voorsprong door een treffer van Vivianne Miedema. Oranje was vervolgens echter niet in staat om de score uit te breiden en kreeg op slag van rust een flinke tik. Olivia Schough bracht Zweden op gelijke hoogte, waardoor de Scandinavische vrouwen ineens weer in het voordeel waren. 

Miedema kreeg in de slotfase nog een levensgrote kans, maar faalde in de afronding. Net als de Nederlandse mannen slagen ook de vrouwen er niet in zich te kwalificeren voor een groot toernooi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen