Toni hekelt Italië-spitsen, Cannavaro aast op functie Conte

22 maart 2016, 15:45

Luca Toni heeft weinig vertrouwen in de huidige generatie Italiaanse aanvallers. Volgens de spits van Chievo Verona beschikt het nationale elftal niet over de spitsen die er enkele jaren geleden nog wel rondliepen. Daarin verwijst de 38-jarige spits naar collega's als Francesco Totti, Alessandro Del Piero en Filippo Inzaghi.

"De aanvallers van Italië zijn niet gewend om op hoog niveau te spelen. Zij kunnen de druk niet aan die daarbij komt kijken", doelt Toni in Bild op Federico Bernardeschi, Giacomo Bonaventura, Antonio Candreva, Eder, Stephan El Shaarawy, Lorenzo Insigne, Stefano Okaka, Graziano Pellé en Simone Zaza, die werden opgeroepen voor de oefeninterlands tegen Spanje (24 maart) en Duitsland (29 maart).

La Squadra Azzurra wordt nu nog gecoacht door Antonio Conte, maar als het aan Fabio Cannavaro ligt, volgt hij hem na het EK 2016 op. De voormalig WK-winnaar, die aan het roer stond bij Ah-Ahli, Guangzhou Evergrande en Al-Nassr, solliciteert in gesprek met Sky openlijk op het bondscoachschap.

"Het is een moeilijke functie, maar ik ken de omgeving, want ik heb er vijftien jaar lang onderdeel van uitgemaakt. Vaak wordt er gezegd dat ik ervaring mis, maar daar ben ik het totaal niet mee eens. Pep Guardiola had ook geen ervaring toen hij bij FC Barcelona startte. Als dat slecht was afgelopen, had men het daarop gegooid. Maar het ging fantastisch."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen