Westerhof solliciteert open voor functie bij Nigeria

8 april 2016, 14:04

Clemens Westerhof zou graag voor een tweede keer als bondscoach van Nigeria aan de slag gaan. De 75-jarige Nederlander hoopt op een terugkeer bij de ploeg van het Afrikaans land, die er niet in slaagde om zich te kwalificeren voor de Afrika Cup in 2017. In maart trok voormalig Ajacied woedend en vol onbegrip de deur achter zicht bij de Nigeriaanse voetbalbond.

Westerhof was in het verleden vijf jaar lang de coach van Nigeria, waar hij in 1989 kwam aanwaaien. In 1994 won hij de Afrika Cup met de Afrikanen, waarmee hij ook de eerste WK-deelname in de historie van het land wist af te dwingen. "Ik weet waar het aan schort bij Nigeria en hoe ik het land weer groot kan maken", zegt Westerhof bij de BBC.

De Nederlander komt met een open sollicitatie. "Nigeria heeft een sterk persoon nodig, met veel ervaring. Nigeria is een groot land en de nationale ploeg hoort thuis in de top-tien van de FIFA-ranking, niet op de huidige 67ste positie. In de afgelopen 22 jaar zag ik de boel steeds verder in elkaar zakken. Ik heb alleen maar de kans nodig om de schade te repareren. Ik weet hoe Nigeria weer respect kan krijgen van de voetbalwereld."

Nooit stond iemand langer aan het roer bij de Nigeriaanse ploeg dan Westerhof, die ook als coach werkzaam was in Nederland, Zuid-Afrika, Egypte en Zimbabwe.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen