Roda: Rudge blijft, Brouwers vertrekt

17 mei 2006, 10:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Humphrey Rudge blijft toch bij Roda JC. De 28-jarige verdediger werd in de winterstop als een soort noodoplossing naar Kerkrade gehaald, maar functioneerde dusdanig goed dat hij een nieuw contract afgedwongen heeft. Roel Brouwers daarentegen zal de club definitief verlaten. De verdediger vertrekt naar SC Paderborn, de club waar hij dit seizoen ook al op huurbasis voor uitkwam.

Rudge heeft deze week van trainer Huub Stevens en algemeen directeur Huub Narinx te horen gekregen dat hij mag blijven. Er ligt een tweejarig contract klaar voor de verdediger, die in de winterstop overkwam van het Schotse Hibernian. "Humprey heeft gedaan wat van hem werd verwacht. Op het moment dat hij er moest staan, stond hij er ook", legt Narinx op de website van Roda de contractverlenging van Rudge uit.

In tegenstelling tot Rudge vertrekt Roel Brouwers uit Kerkrade. De 24-jarige verdediger wordt overgenomen door de Duitse tweeklasser Paderborn, dat hem dit seizoen al huurde. "Dit komt mede doordat wij het gevoel kregen dat Roel zelf graag bij Paderborn wilde blijven", aldus Narinx. Brouwers speelde dit seizoen 26 wedstrijden voor de middenmoter uit de tweede Bundesliga, waarin hij drie keer scoorde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen