Focus, honger en emotie sleutelwoorden voor Sevilla

19 mei 2016, 17:16

Sevilla bungelt de afgelopen jaren steevast tussen de vijfde en de negende plaats in de Primera División. Des te knapper is het dat de 'cupfighters' uit Andalusië voor de vijfde keer in elf jaar tijd in de finale van de Europa League staan. Woensdagavond is Liverpool de tegenstander in de eindstrijd in het St. Jakob-Park in Basel.

Niet alleen de vijfde EL-trofee (na 2006, 2007, 2014 en 2015) in elf seizoenen lonkt voor Sevilla. De formatie van trainer Unai Emery kan historie schrijven met drie eindoverwinningen op rij. Wat is zijn geheim? "Sevilla hecht veel waarde aan dit toernooi. Je moet je steeds klaarstomen en pieken op de juiste momenten in deze lange competitie. Het feit dat we voor de derde keer op rij finalist zijn geeft aan hoe gefocust en hongerig we zijn om dit toernooi te winnen."

"De spelers vinden deze momenten, het spelen van finales en het winnen van titels, heel speciaal", vervolgt Emery. "Ze kunnen naam maken in Spanje en Europa en dat werkt inspirerend. Het is het emotionele aspect. Je moet de momenten aanvoelen waarop je moet toeslaan en weten hoe je met bepaalde situatie moet omgaan. Zowel negatieve als positieve. Het vereist negentig minuten concentratie", aldus de Sevilla-coach.

Met Liverpool treft Sevilla een geduchte tegenstander. "Het wordt een mooie uitdaging. Het is een grote club met veel historie. Dat werkt ook weer motiverend voor ons", besluit Emery.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen