Aston Villa-coach gaat na rare fratsen in gesprek met Martínez

25 december 2022, 10:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Na de overwinning van Argentinië op Frankrijk in de WK-finale ging het vooral over Lionel Messi. De nummer 10 had een enorm aandeel in de wereldbeker en zette daarmee eindelijk de kroon op zijn loopbaan. Emiliano Martínez vertolkte eveneens een hoofdrol in Qatar. De doelman blonk uit in de strafschoppenseries en voorkwam met een geweldige redding een Franse zege. Met zijn gedrag buiten de lijnen maakte Martínez daarentegen een stuk minder indruk.

In aanloop naar de kwartfinale tussen Nederland en Argentinië liet Louis van Gaal zich uit over een eventuele strafschoppenreeks. De toenmalig bondscoach van Oranje had vanaf dag één benadrukt hoe belangrijk het was om daarop voorbereid te zijn. Volgens Van Gaal zou het Nederlands elftal ten opzichte van Argentinië zelfs een voordeel hebben als het op strafschoppen zou aankomen. Maar dat bleek niet het geval te zijn. De Argentijnse doelman Martínez pakte de pingels van Virgil van Dijk en Steven Berghuis en maakte na het laatste fluitsignaal van de gelegenheid gebruik zijn gram te halen bij Van Gaal.

Ook tijdens én na de finale tegen Frankrijk liet Martínez zich gaan. De goalie werd wegens zijn goede prestaties verkozen tot Doelman van het Toernooi en kreeg daarvoor een trofee, die hij vreemd genoeg voor zijn kruis hield. Daar bleef het niet bij. Tijdens de huldiging in Buenos Aires verschenen er op sociale media beelden van Martínez met een pop en daarop het hoofd van Kylian Mbappé. Het gedrag van de doelman viel niet bij iedereen in goede aarde. Ook Unai Emery, zijn trainer bij Aston Villa, denkt er zo het zijne van. "Het is vaak moeilijk om hevige emoties onder controle te houden", toonde Emery op een persconferentie in eerste instantie nog begrip voor Martínez.

Lees ook: Kinderachtig of humor? Martínez steekt de draak met Mbappé

"Ik zal hem binnenkort aanspreken over verschillende gebaren tijdens zijn vieringen, maar nu behoort hij eigenlijk nog tot de Argentijnse nationale ploeg en dat respecteer ik. Als hij hier aansluit, staat hij onder onze verantwoordelijkheid en dan volgt een gesprek", aldus de oefenmeester van Aston Villa. De club uit Birmingham hervat de competitie maandagavond met een thuiswedstrijd tegen Liverpool. Martínez kwam in de eerste seizoenshelft zestien keer in actie voor Aston Villa. In de competitie kreeg hij 22 doelpunten om de oren. Aston Villa is de huidige nummer twaalf van de Premier League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen