Juventus schrijft historie en houdt Milan uit Europa

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

21 mei 2016 – Als eerste Italiaanse club ooit heeft Juventus in twee opeenvolgende seizoenen de dubbel gegrepen. De succesformatie van trainer Massimiliano Allegri won zaterdag, enkele weken nadat het de Serie A-titel al had geprolongeerd, opnieuw de Coppa Italia. In de finale in het Olympisch Stadion van Rome werd AC Milan na verlenging verslagen: 0-1.

Juventus schrijft historie en houdt Milan uit Europa

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De nederlaag betekent dat AC Milan voor het derde seizoen op rij geen Europees voetbal gaat spelen. De gevallen topclub eindigde de Serie A als zevende en moest daardoor de bekerfinale tegen Juventus winnen om alsnog Europa in te gaan, maar het laatste ticket gaat nu naar Sassuolo. De equipe uit de regio Emilia-Romagna, die het seizoen als nummer zes afsloot, speelde drie jaar geleden nog in de Serie B maar gaat nu debuteren over de grens.

De ontmoeting met Juventus was dus de laatste kans voor AC Milan en dat leek de formatie van trainer Cristian Brocchi zich ook te realiseren. Het had voor de pauze het betere van het spel en Juventus-keeper Neto werd enkele keren getest, zonder Milanees succes. De Braziliaanse sluitpost krijgt voor bekerwedstrijden de voorkeur boven Gianluigi Buffon van Allegri.

De tweede helft was meer in evenwicht en kansen kreeg Juventus nu wel. Zo had Paul Pogba in de 68ste minuut een prima mogelijkheid om de score te openen, maar de jonge Milan-goalie Gianluigi Donnarumma redde knap. Een verlenging moest tot de beslissing leiden en daarin bleek een wissel van Allegri goud waard. De oefenmeester liet Alvaro Morata in de 108ste minuut invallen en zag de Spanjaard twee minuten later al scoren. Morata schoot, geheel ongedekt, fraai raak na een mooie voorzet van Juan Cuadrado. Milan drong daarna nog wel aan, maar Juventus gaf de 1-0 voorsprong niet meer weg.

Het is de elfde keer in de geschiedenis dat Juventus de Coppa Italia wint.

  • USA - Nederland, actie Adv

    Scoort Nederland tegen Argentinië? Win €50 bij een inzet van €1 via Jacks.nl.

    Jacks pakt vrijdag wederom uit met een WK-actie. Ditmaal hoeft Nederland niet eens te winnen maar is één euro op 'Nederland scoort' voldoende om vrijdag misschien vijftig euro rijker te zijn.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd