Willem II
1 – 1
Fortuna Sittard

Eredivisie-schema: top-drie speelt eerst uit, vroege bekerfinale

14 juni 2016 – De KNVB heeft het wedstrijdprogramma voor het seizoen 2016/2017 bekendgemaakt. Het gaat om een 'concept competitieprogramma', dat wordt voorgelegd aan de clubs en afgevaardigden van gemeenten en politie en nog wijzigingen zou kunnen opleveren.

Eredivisie-schema: top-drie speelt eerst uit, vroege bekerfinale

Het Eredivisie-seizoen trapt op vrijdag 5 augustus af in Nijmegen, met de wedstrijd NEC - PEC Zwolle. PSV mag meteen aan de bak, met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Ajax start de competitie op Het Kasteel tegen promovendus Sparta Rotterdam. Ook Feyenoord speelt een uitwedstrijd, tegen FC Groningen.

Voor Excelsior is het nog even afwachten wie de eerste tegenstander wordt: FC Twente of De Graafschap. "Door de lopende beroepszaak van FC Twente tegen de uitspraak van de licentiecommissie, zijn De Graafschap en FC Twente planningstechnisch voorlopig zowel in de Eredivisie als de Jupiler League ingedeeld. Voor een definitieve indeling wachten we op de uitspraak van de beroepscommissie licentiezaken", aldus de KNVB.

De eerste topper staat op het programma op 18 september, als PSV het in eigen huis opneemt tegen Feyenoord. De eerste Klassieker vindt plaats op 23 oktober, als Feyenoord Ajax ontvangt. Tijdens de laatste speelronde voor de winterstop, op 18 december, speelt Ajax in Amsterdam tegen landskampioen PSV.

Twee speelronden voor het einde van de Eredivisie, op zondag 30 april, wordt de bekerfinale gespeeld in De Kuip. Een bewuste keuze van de KNVB, aldus operationeel directeur betaald voetbal Gijs de Jong: "Voor de laatste twee speelronden willen wij helder hebben waar je voor speelt: een Europees ticket, de play-offs, of helemaal niets."

Eredivisie

gerelateerd