Fortuinlijk Italië naar achtste finales dankzij Éder

Ger
17 juni 2016, 17:04   Bijgewerkt: 17 juni 2016, 17:28

Italië heeft zich als eerste land in groep E weten te plaatsen voor de achtste finales van het EK. De ploeg van bondscoach Antonio Conte boekte een tweede zege in de groep door een late treffer van Éder: 1-0. De wedstrijd leek op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen tot de spits van Internazionale wat vrijheid kreeg en Andreas Isaksson klopte met een schot in de lange hoek.

In het Stade Municipal stonden er een flink aantal oud-Eredivisiespelers op het veld. Naast Andreas Isaksson (ex-PSV), Zlatan Ibrahimovic (oud-Ajacied) en Granqvist (voormalig captain van FC Groningen) was ook John Guidetti (oud-cultheld van Feyenoord) in de basiself opgenomen door bondscoach Erik Hamrén. Dat ging wel ten koste van Marcus Berg (Groningen, PSV). Bij Italië was Graziano Pellè (de opvolger van Guidetti in de Kuip) weer de aanvalsleider.

Zweden, teleurstellend begonnen aan het EK met een remise tegen Ierland, bleef eenvoudig overeind in de eerste helft. Het probeerde Ibrahimovic zo vaak mogelijk aan te spelen, al was de vedette zelf ook meer spelverdeler dan afmaker. De aanvalsleider dook alleen in de openingsfase op voor de neus van Gianluigi Buffon na een scherpe voorzet Kim Källström. Ondanks een elleboog in de nek van Giorgio Chiellini, wist Zlatan zijn hoofd niet tegen de bal te krijgen. Verder probeerde Ibrahimovic vooral de backs en zijn medeaanvallers Guidetti en Emil Forsberg in stelling te brengen. Forsberg en Guidetti konden de sterke defensie van Italië echter niet in verlegenheid brengen.

De Zweden mochten dan ook blijven hopen op een zege, al was het lichte veldoverwicht wat ze in de eerste helft hadden wel verdwenen. Buffon hoefde niet één keer in actie te komen, al was dat mede te danken aan Sebastian Larsson. De rechtshalf kwam een teenlengte tekort om de bal in het doel te werken na een scherpe voorzet van Martin Olsson. Aan de andere kant ontsnapte Zweden zelf aan een achterstand na een kopbal op de lat van Marco Parolo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen