Duitse bond DFB wil verder met 'wereldcoach' Löw

8 juli 2016, 08:33

Na de wereldtitel te hebben gegrepen in 2014, is de nationale ploeg van Duitsland er niet in geslaagd om twee jaar later de EK-titel pakken. Door een 2-0 nederlaag tegen Frankrijk in de halve finale in Marseille is het afgelopen voor Die Mannschaft. Bondscoach Joachim Löw baalt er stevig van dat hij met lege handen staat. Hoewel de trainer wat terughoudend is over zijn toekomst, wil de Duitse voetbalbond hem behouden.

Na de uitschakeling op het EK gaf Löw in een interview met ZDF aan dat hij nog niet weet of hij zal aanblijven als bondscoach van Duitsland. "Ik kan nog niet te ver vooruit denken. De teleurstelling zit nu nog redelijk diep. Op dit moment denk ik nog niet aan iets anders", aldus Löw, die sinds 2006 al de Duitse bondscoach is en daarvoor al twee jaar actief was als assistent-bondscoach.

Als het aan de Duitse bond DFB ligt, dan blijft Löw. Voorzitter Reinhard Grindel noemt hem een 'wereldcoach'. "Hij wil het toernooi eerst rustig analyseren, maar is nog steeds de regerend wereldkampioen. Waarschijnlijk zal hij in 2018 de wereldtitel proberen te verdedigen. Ik wil graag met hem door."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen