Schaars terug in Alkmaar: "We gaan het lastig krijgen"

6 augustus 2016, 10:26

Het is een bijzonder weekend voor Stijn Schaars. De middenvelder gaat zijn debuut maken voor sc Heerenveen en hij doet dat bovendien tegen AZ, de club waarvoor hij jarenlang speelde. De routinier kijkt uit naar de wedstrijd van zondag, al verwacht hij een lastige middag.

"AZ is een stabiele ploeg die het spel wil maken, die veel energie heeft. We gaan het tegen jullie heel lastig krijgen, maar we hebben er zin in. Ik voorspel een 1-1", zegt Schaars in een interview op de site van AZ, waar hij de nodige successen beleefde. "Het moment dat ik de schaal in ontvangst mocht nemen was heel mooi. Ik had er toen vijf jaar opzitten bij AZ en als je dan kampioen kunt worden bij de club die je zoveel gegeven heeft, dan wil je ook iets terug doen. Ik ben AZ altijd dankbaar geweest. Het is gewoon een geweldig warme club, met een goede topsportmentaliteit."

De 32-jarige Schaars is ook positief over Heerenveen, de club die hem overnam van PSV. "We hebben in ieder geval veel enthousiasme en daar begint het mee. Als groep zijn we leergierig. Dat zijn ingrediënten waar je wat mee kunt. Natuurlijk moeten we nog groeien en zal het niet elke wedstrijd goed zijn, maar als de intensiteit en het idee goed zijn kunnen we denk ik voor een verrassing zorgen. In AZ treffen we gelijk een ploeg die heel stabiel is de laatste jaren en daar willen we ons graag aan spiegelen. We weten niet hoever we nu zijn, maar dat is juist het mooie van sport: de uitdaging."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen