Elia wil zo doorgaan: "Dan hoge ogen gooien in Europa"

8 augustus 2016, 07:00   Bijgewerkt: 7 augustus 2016, 17:12

In de vorige seizoenen kwam Feyenoord niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij FC Groningen, maar ditmaal werd de altijd lastige tegenstander met maar liefst 0-5 kopje onder gedrukt. Eljero Elia maakte er een show van en had met drie doelpunten een behoorlijk aandeel in de eclatante winst. De vleugelaanvaller blijft er rustig onder, maar denkt dat het een leuk seizoen kan worden.

"Dit is niet verkeerd, inderdaad", lachte Elia na afloop tegenover de verzamelde media, waaronder FCUpdate.nl. "In de Bundesliga heb ik ooit eens twee keer gescoord in één wedstrijd, maar drie keer raak schieten heb ik nog nooit meegemaakt", aldus Elia, die genoten heeft van de teamprestatie. "Maar het is pas het begin", voegt hij meteen toe. "We moeten steeds van wedstrijd naar wedstrijd toe blijven leven, ontspannen blijven, scherp trainen en met beide benen op de grond blijven staan. We moeten hongerig blijven."

Elia was bij de eerste goal van Tonny Vilhena belangrijk met een schot, maakte de tweede treffer op fraaie wijze uit een voorzet van Jens Toornstra, krulde de bal bij de 0-3 geweldig in de kruising en schoot de 0-5 hard binnen vanuit een rebound. Het geeft hem een heerlijk gevoel. "Maar het is zaak om ervoor te zorgen dat we stabiel worden. Dat we dat kunnen zijn, hebben we vandaag in ieder geval al laten zien. Maar niets is perfect. We moeten het beste uit de wedstrijden blijven halen. Dan kunnen we ook hoge ogen gooien in Europa", verwacht Elia.

De vinger van Elia raakte uit de kom tijdens de wedstrijd, waarop hij in de 63ste minuut gewisseld moest worden. "Ik bleef haken en mijn vinger schoot uit de kom. Veel mensen dachten dat het veel pijn zou doen, maar dat deed het gek genoeg niet. Ik zei dat ze hem zo snel mogelijk terug moesten trekken en dat ik snel weer terug het veld in wilde. Dat deden ze en toen kreeg ik meteen een enorme kans. Ik raakte hem echter een beetje op mijn hak", aldus Elia, die zijn vierde doelpunt dus op de schoen had. "Maar het was een prachtige middag voor mij."

[photo,99765,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen