Bosz: "We hebben dit geheel aan onszelf te wijten"

13 augustus 2016, 23:30

Ajax-coach Peter Bosz is teleurgesteld over het gelijkspel van zijn elftal in de thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. De Amsterdammers leken zaterdag in de eigen ArenA met 2-1 te gaan winnen, maar zagen de Limburgers in de slotfase langszij komen (2-2).

"We hebben dit gelijkspel dat aanvoelt als een nederlaag geheel aan onszelf te wijten. Dat is een harde, maar eerlijke conclusie", aldus Bosz op de officiële website van Ajax. "Thuis van Roda moeten we gewoon winnen. Daar hebben we ook de kansen voor gehad. We hadden die derde goal kunnen en moeten maken. Aan de andere kant mogen we thuis tegen Roda ook gewoon geen twee doelpunten tegen krijgen. Die eerste goal gaven we weg. Omdat het lang 2-1 bleef, gingen we steeds verder achteruit. Daarom hebben we dit resultaat aan onszelf te wijten."

Bosz zag ook goede dingen van Ajax. "De 1-0 was een goede goal en de 2-1 ook", reageert hij. "Daarna hadden we door moeten gaan, maar het tempo was te laag. Dat had hoger moeten zijn. Dan had de tegenstander in de tweede helft vermoeid geraakt en hadden we het verschil kunnen maken."

Bosz is niet in paniek dat Ajax niet meteen goede resultaten neerzet. "Dat is niet raar. We zijn ook pas vijf of zes weken bezig. Het kost tijd om de beoogde manier van spelen erin te krijgen. En dat gaat lukken ook. Alleen vandaag was het niet goed genoeg. Anders speel je thuis niet gelijk tegen Roda", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen