Van Basten vertrekt op korte termijn als assistent-bondscoach

29 augustus 2016, 23:29   Bijgewerkt: 29 augustus 2016, 23:39

Het lijkt een chaos te zijn binnen de Nederlandse voetbalbond en het Nederlands elftal. Na het vertrek van Dick Advocaat staat ook Marco van Basten op het punt zijn functie neer te leggen bij Oranje. Bondscoach Danny Blind verliest daardoor in korte tijd zijn twee assistenten.

Ruud Gullit kreeg tijdens zijn onderhandelingen met de KNVB van Van Basten te horen dat hij op het punt staat zijn taken neer te leggen. Dat liet Gullit weten tijdens de uitzending van RTL Late Night. "Ik was des duivels toen ik het van Marco hoorde en niet van Hans van Breukelen. Dit is iets wat Hans mij had moeten vertellen." Maandag kwam ook al naar buiten dat directeur betaald voetbal Bert van Oostveen zijn taken neerlegt.

Het vertrek van Dick Advocaat als assistent heeft voor een domino-effect gezorgd. Advocaat koos voor een overstap naar Fenerbahçe. Gullit was graag aan de slag gegaan als assistent, maar technisch directeur Hans van Breukelen weigerde bepaalde clausules toe te staan. Daardoor lijken de problemen voor de KNVB alleen maar groter te zijn geworden.

Van Basten heeft naar verluidt een aanbieding van de Wereldvoetbalbond FIFA op zak om daar aan de slag te gaan. Na het WK-kwalificatieduel met Zweden brengt Van Basten zijn beslissing naar buiten, zo meldt De Telegraaf. FIFA-baas Gianni Infantino stond er persoonlijk op Van Basten bij de bond te betrekken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen