Feyenoord krijgt UEFA-boete wegens fans op trappen

18 oktober 2016, 18:03

De UEFA heeft Feyenoord een boete van 13.000 euro opgelegd naar aanleiding van enkele gebeurtenissen in het Europa League-thuisduel met Manchester United (1-0 winst) van afgelopen maand. Daarin werden de trappen in De Kuip niet vrijgehouden door de supporters, wat wel moet volgens de UEFA-regels, en ook staken de fans vuurwerk af.

Feyenoord heeft met verschillende seizoenkaarthouders aan de noordzijde van De Kuip gesproken over de problematiek. "Naar aanleiding van het gesprek heeft Feyenoord besloten om voorlopig bij alle nationale thuiswedstrijden terughoudend te zijn met optreden tegen het staan op de trappen. Voor de Europese wedstrijden geldt dat Feyenoord er wel alles aan zal blijven doen om trappen vrij te houden. Dit onder meer om het risico op nieuwe boetes of de sanctie van het moeten leeghouden van delen van het stadion uit te sluiten", meldt Feyenoord in een verklaring via de officiële kanalen. De Rotterdamse club gaat ook de haalbaarheid van staanplaatsen in De Kuip onderzoeken.

Feyenoord houdt dit seizoen in Europese wedstrijden haar stadion voor de helft leeg, uit vrees voor nieuwe ongeregeldheden en sancties van de UEFA die daarmee gepaard gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen