Cocu: "We moeten ook aanvallend durven denken"

18 oktober 2016, 20:36

PSV-coach Phillip Cocu wil dat zijn elftal lef toont bij het bezoek aan Bayern München, morgen (woensdag) in de derde speelronde van de groepsfase van de Champions League. Alleen dan kan de landskampioen met een goed resultaat vertrekken uit de Allianz Arena, zo zei de oefenmeester dinsdag op de persconferentie.

"Als je hier alleen komt verdedigen, vindt Bayern altijd dat gaatje om een goal te maken", citeert de officiële website van PSV Cocu. "Natuurlijk moeten we op onze top verdedigen, maar we moeten ook aanvallend durven denken. Lef hebben, zonder naïef te spelen. ook in een zware uitwedstrijd moet je een strategie vinden waarin je in aanvallend opzicht gevaar kunt creëren en stichten."

Het loopt dit seizoen nog niet heel lekker bij PSV, maar ook bij Bayern vallen de resultaten de laatste weken tegen. De Duitse kampioen verloor vorige Champions League-speelronde bij Atlético Madrid en speelde de laatste duels in de Bundesliga gelijk tegen 1. FC Köln en Eintracht Frankfurt. Cocu: "Bayern is erop gebrand haar mindere reeks te doorbreken. Zeker nu is winst voor hen noodzakelijk. Als je aan de andere kant lang in de wedstrijd blijft, kan dat in ons voordeel werken. Wellicht ook richting het publiek. Daar zijn we op voorbereid."

Cocu gaf aan dat Andrés Guardado en Nicolas Isimat fit genoeg zijn voor een basisplaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen