Frivool Heerenveen heeft geen moeite met Heracles

23 oktober 2016, 18:38

Heerenveen blijft zich mengen in de strijd om de hoogste plaatsen in de Eredivisie. De ploeg van Jurgen Streppel neemt brutaal de derde plaats van PSV weer over door een overtuigende zege op Heracles Almelo: 3-1. Sam Larsson was, niet voor het eerst, uitblinker bij de Friezen.

Het was tot dit weekend al een seizoen waarin alles meezat voor sc Heerenveen. De Friese ploeg mengt zich in de strijd met de traditionele top drie, iets wat Heracles afgelopen seizoen vroeg in de competitie bewerkstelligde. De Almeloërs zitten dit jaar nog niet in die 'flow' en bivakkeren vlak boven de degradatiestreep.

Het verschil op de ranglijst was qua voetballend vermogen op het veld niet direct zichtbaar. Toch kreeg Heerenveen de overhand omdat het effectiever was voor het doel. Stefano Marzo liet Bram Castro kansloos na een lage voorzet van Sam Larsson en een overstapje van Reza. De Iraniër deed dat met de intentie om de bal terug te krijgen, maar keek tevreden toe hoe zijn rechtsback na twintig minuten de bal prachtig in de bovenhoek liet verdwijnen: 1-0. Met links nota bene.

De openingstreffer had eigenlijk op naam van Brandley Kuwas moeten komen, maar hij weigerde te profiteren van een slippertje van Joost van Aken. De centrale verdediger 'vergat' de bal aan te nemen na een pass terug van Stijn Schaars. Kuwas kon alleen af op Erwin Mulder, maar schoot de bal gehaast voorlangs.

Het leek Heracles duur komen te staan, zeker omdat de thuisploeg na de eerste goal probeerde door te drukken. De bezoekers ontsnapten aan de tweede tegentreffer na pogingen van Pelle van Amersfoort (kopbal net langs de kruising), Reza (venijnig schot gepakt door Castro) en Larsson (schoot de bal vanuit een hoekschop ineens op de paal).

Met 1-0 de rust halen leek het hoogst haalbare voor de ploeg van John Stegeman, toch stond het gelijk na 40 minuten spelen. Kuwas maakte zijn gemiste kans goed door vanaf links naar binnen te dribbelen en met rechts in de korte hoek te schieten: 1-1. Jerry St. Juste zag de bal ongelukkig door zijn benen verdwijnen, Erwin Mulder zal nog ontevredener zijn omdat hij zich liet verrassen door de niet al te harde poging van Kuwas.

Heerenveen pakte na rust het ritme van voor de gelijkmaker weer op en was vastbesloten om Heracles te verslaan. Al binnen vijf minuten na de pauze had dit succes moeten opleveren, maar Arber Zeneli kon een prachtige steekbal van Larsson niet omzetten in een doelpunt. Castro was razendsnel uit zijn doel gekomen om de poging van Zeneli zo snel mogelijk te blokken.

De Belgische doelman hield Heracles vorige week in Eindhoven nog op de been met een aantal goede reddingen. Ook in het Abe Lenstra stadion greep Castro nog een aantal keren goed in bij schoten van Yuki Kobayashi. Na een schot van Sam Larsson moest hij echter zijn verzet staken. De uitblinker bij Heerenveen schoot de bal hard en zuiver in de hoek na een kaats van Reza: 2-1.

Opnieuw een mooi doelpunt van de thuisploeg en daarmee was het nog niet op voor de Heerenveen-supporters. St. Juste bekroonde een goed optreden met een rush vanaf het middenveld en een bekeken schot met links: 3-1. Opnieuw kon Castro slechts bewonderend toekijken. Omdat Mulder dat niet deed bij twee venijnige schoten Kuwas bleef het daarbij.

Het surplus aan kwaliteit werd vooral in de tweede helft zichtbaar, waardoor het duidelijk is dat Heerenveen een mooi seizoen tegemoet gaat. Heracles zal nog moeten knokken om uit de onderste regionen weg te komen, maar zal niet elke week zo'n sterke tegenstander treffen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen