Cocu hoopt op ommekeer: "Verwacht een ander PSV"

28 oktober 2016, 14:32

Het aankomende eredivisieweekend staat voor PSV in het teken van revanche. Door de bekeruitschakeling tegen Sparta Rotterdam van afgelopen dinsdag is de club in nog zwaarder weer beland, maar coach Phillip Cocu blijft positief. Hij hoopt dat zaterdagavond tegen Vitesse de ommekeer volgt.

Cocu, die in Arnhem geen beroep kan doen op Jeroen Zoet, Luciano Narsingh en Siem de Jong, heeft uitgebreid met zijn selectie gesproken over de bekeruitschakeling. "Nu komt punt twee: de vertaling naar het veld maken. Wij verwachten een bepaalde inzet en beleving die ik iedere wedstrijd van PSV wil zien. Tegen Vitesse hoop ik niet alleen, maar verwacht ik ook een ander PSV te zien dan tegen Sparta", zei hij volgens PSV.nl op het perspraatje.

Ondanks dat het moeizaam loopt bij PSV, dat vierde staat in de Eredivisie, wil Cocu zijn ploeg niet in de put praten. "Als je maar lang genoeg stilstaat bij alles dat niet goed gaat, krijg je vanzelf zware benen. Je moet nooit te lang in het negatieve blijven hangen. Iedereen gaat beter functioneren als je ook de goede dingen uitlicht. Die moeten we uitspreken. Kritisch kijken naar hetgeen dat je brengt is heel belangrijk. Maar aan de andere kant moet je net zo goed je licht laten schijnen over de goede dingen", aldus de coach.

De trainer van de kampioen hoopt dat de ommekeer snel komt. "Dat kan door een onverwacht resultaat zijn, maar ook door een grote uitslag. Of als spelers die tegen een treffer aanhikken ineens hun doelpuntje meepikken. Dat is soms het lastige in de sport. Als je in een goede fase zit moet je altijd uitkijken dat je ineens in een mindere fase valt, maar het kan ook zo zijn dat een positieve uitschieter je plots uit een minder periode trekt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen