Sturridge geniet van trainingen onder Klopp: "Heel tactisch"

9 november 2016, 11:40

Bij koploper Liverpool begint men heel langzaam weer te dromen van de eerste Engelse titel sinds 1990. Drie jaar geleden waren The Reds er ook al heel dichtbij, toen was Daniel Sturridge – samen met Luis Suárez – de grote uitblinker. Tegenwoordig brengt hij meer tijd door op de bank, maar toch geniet hij volop.

De grote reden achter het succes zijn volgens hem de trainingen van Jürgen Klopp. "Die zijn heel erg gericht op de tactiek van het elftal. Ik kan me niet herinneren wanneer we voor het laatst vijf tegen vijf hebben gespeeld op een training. Misschien een keer na een wedstrijd met de reserves", vertelt de aanvaller op de website van Liverpool. 

Ook een vrije afwerksessie zit er nog zelden bij. "Dan gaat het veel meer om de passes die er aan voorafgaan", vertelt Sturridge. "Hierdoor moet je heel gefocust zijn, je wil niet degene zijn die het verkloot."

Verder ziet Sturridge het als een groot voordeel dat Liverpool geen Europees voetbal speelt. "Hierdoor kunnen we soms twee trainingssessies per dag doen, daar komen andere clubs niet vaak aan toe. De eerste is vaak voorbereidend werk op de tweede, die is dan een stuk intenser."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen