Van der Sar algemeen directeur bij Ajax: "Gevoel van trots"

11 november 2016, 18:55

Edwin van der Sar is vrijdag officieel begonnen aan een nieuw hoofdstuk in zijn Ajax-loopbaan. De voormalige keeper werd tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) benoemd tot directievoorzitter van de Amsterdamse club. Hij is de opvolger van Dolf Collee.

"Je komt bij Ajax binnen als 18-, 19-jarige jongen en mag in De Meer je debuut maken. Vervolgens beleef je een fantastische carrière op het veld. Bij de start van je loopbaan kan je natuurlijk nooit bedenken dat je ooit tot het directieteam toetreedt", aldus Van der Sar op de officiële website van Ajax. "Na meerdere gesprekken met Johan Cruijff en Dennis Bergkamp over hun plannen met Ajax ben ik de Master of Sportmanagement aan het Johan Cruyff Institute of Sport Studies gaan doen. Vervolgens ben ik er vier jaar terug bij Ajax ingestapt. Dat ik nu zelfs algemeen directeur ben, bezorgt me een gevoel van trots."

Op de vraag welk stempel hij zal drukken op de Ajax-organisatie, antwoordt Van der Sar: "We gaan door op de weg die we vier jaar terug zijn ingeslagen. De doorstroom vanuit de jeugdopleiding blijft daarmee een belangrijk punt. Welke accenten ik als directeur ga leggen, wordt vanzelf duidelijk."

"Het is een belangrijke tijd voor Ajax", vervolgt Van der Sar. "Het gaat hier natuurlijk om de prestaties van ons eerste elftal, maar ook over de jeugdopleiding en de doorstroming naar Ajax 1. Het totale pakket. Daar wil ik een hoop tijd en energie insteken. Hetzelfde geldt voor de internationale ontwikkelingen. Ook daar zal ik een hoop energie insteken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen