Stekelenburg is na vier jaar terug: "Ik was opeens routinier"

15 november 2016, 21:31

Maarten Stekelenburg is weer de eerste keuze bij het Nederlands elftal. De doelman van Oranje moest bijna vier jaar toekijken, maar heeft zich dankzij een sterke periode bij Everton teruggevochten. Naar eigen zeggen is de goalie zeker veranderd in die vier jaar en dat heeft hem geen windeieren gelegd.

"Ik ben ouder geworden, meer ervaren, rústiger. Ik was opeens een routinier tussen veel jonge jongens. Wie ouder wordt, is veel minder met zichzelf bezig", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "Ik had de bondscoach al een paar jaar niet gesproken. We hebben in die periode ook nooit gebeld, of zo. Dus in dat licht is het niet raar dat ze me veranderd vonden."

De 33-jarige Stekelenburg heeft vertrouwen in de toekomst met Oranje. "We hebben een goed team als we het met z'n állen doen. Misschien had Oranje vroeger individueel meer kwaliteit, alleen geeft dat dan altijd de doorslag? Neem het WK van twee jaar terug in Brazilië. De basis toen, was het team. Nou, nu moet dat weer onze kracht worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen