Slap begin bezorgt Vitesse nieuw puntverlies in eigen huis

26 november 2016, 21:40   Bijgewerkt: 26 november 2016, 21:46

Vitesse en Excelsior hebben in een redelijk duel met 2-2 gelijkgespeeld. Toch zullen beide ploegen daar niet helemaal tevreden mee zijn. Vitesse kwam op een uiterst slordige wijze al vroeg op een 2-0 achterstand (twee afstandsschoten van Faik, Room had de eerste móeten hebben), Excelsior gaf die opgedane voorsprong net zo knullig weer weg: 2-2. De beslissende gelijkmaker viel luttele seconden nadat de Kralingers een corner hadden genomen. Dankzij die gelijkmaker sprokkelen de Arnhemmers een puntje, maar komt het thuis opnieuw niet tot winnen.

Nadat Hasselbaink daarna een grote mogelijkheid op 0-2 had laten liggen was het enkele minuten later wél raak. Het doelpunt had veel overeenkomsten met de openingstreffer; opnieuw waren Hasselbaink en Faik erbij betrokken en ook de afstand was identiek. Toch kon Room hier minder aan doen, simpelweg omdat het schot van Faik meer snelheid en precisie had. Vitesse oogde even als aangeschoten wild, maar pakte de draad toch weer op.

Daarbij werd het geholpen door Excelsior-aanvoerder Mattheij. De verdediger toucheerde Koryan na een klein half uur (licht) in de zestien; arbiter Mulder vond het genoeg voor de zwaarste straf: een penalty. Dat buitenkansje was besteed aan van Wolfswinkel, die doelman Muyters de verkeerde hoek instuurde: 1-2. In het restant van de eerste helft deed Vitesse verwoede pogingen om het tempo te verhogen, maar werd het niet meer gevaarlijk. Dat gold ook voor de gasten.

Na die gelijkmaker werd het vermakelijker, golfde het spel op en neer maar bleven echte grote kansen uit. Vitesse komt zodoende opnieuw niet tot winnen. Van de laatste 11 thuisduels (de wedstrijd van vandaag meegerekend) won het er slechts 2. Het leidde tot amusante woordspelingen richting trainer Henk Fraser op de tribune ('Winnen, ik Fraser voor), maar het zal de oefenmeester vooralsnog genoeg stof tot nadenken geven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen