Ten Hag verlengt bij Utrecht, Van Schaik na dit seizoen weg

10 januari 2017, 18:26   Bijgewerkt: 10 januari 2017, 20:10

Het aflopende contract van Erik ten Hag bij FC Utrecht is met drie seizoenen verlengd. De coach blijft nu tot en met de zomer van 2020 bij de huidige nummer zes van de Eredivisie, waar hij in 2015 het roer overnam van Robbie Alflen. In zijn eerste seizoen leidde hij Utrecht naar de vijfde plek en bovendien werd de finale van de KNVB-beker gehaald. 

"Het is duidelijk dat ik erg blij ben met mijn keuze voor FC Utrecht", zegt de trainer op de website van de club. "We hebben ons als club, staf en selectie verbeterd. Er zijn nog zoveel kansen en mogelijkheden om deze selectie, maar ook de opkomende jeugdtalenten, verder door te ontwikkelen. Voor de club liggen er voldoende uitdagingen. Ik ben enorm blij met dit vertrouwen en dit contract. Samen met mijn management, staf en mijn spelers doen wij er alles aan om het in ons gestelde vertrouwen waar te maken."

Wilco van Schaik vertrekt ondertussen bij de Domstedelingen. De algemeen directeur blijft aan tot 1 juli en gaat daarna op zoek naar een nieuwe uitdaging. Naar eigen zeggen is dit het juiste moment voor hem om de Utrechters te verlaten. 

"Ik voel zelf aan dat dit het moment is voor mij om deze beslissing te nemen", zegt de bestuurder. "Er komt na bijna zes jaar weer een nieuwe periode voor FC Utrecht aan. We hebben grote stappen gemaakt en veel bereikt, waar ik mede verantwoordelijk voor ben. Maar andere doelen zijn nog niet bereikt, ook daar lag een verantwoordelijkheid van mij. Dat heb ik geëvalueerd voor mezelf en dat heeft tot deze conclusie geleid."

"Een betaald voetbalorganisatie leiden kent vele leuke kanten, maar er zitten ook minder leuke kanten aan. Nog weer zo'n periode die zoveel energie, passie en bevlogenheid vraagt en die zoveel van je eist,  nee, dan is het beter om dat nu aan anderen over te laten en een frisse wind de ruimte te geven. Er komen voor de club weer nieuwe uitdagingen aan dat vraagt om ander leiderschap", aldus Van Schaik.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen