Dortmund haalt groeibriljant uit Zweden in huis

23 januari 2017, 12:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Borussia Dortmund heeft zich verzekerd van de komst van een zeer getalenteerde Zweed. De achtvoudig kampioen van Duitsland heeft de 17-jarige Alexander Isak vastgelegd. De tiener komt over van AIK Solna, een club uit zijn vaderland.

Isak tekent een maarjarige contract in Dortmund. De transfer moet nog officieel goedgekeurd worden door de FIFA, maar de betrokken partijen verwachten snel witte rook uit de schoorsteen te kunnen laten verschijnen.

"Alexander is een zeer groot talent, waar veel Europese topclubs achteraan zaten. We zijn er zeer gelukkig mee dat hij voor Dortmund gekozen heeft", zegt sportief directeur Michael Zorc namens BVB. "Zowel de club als de speler vindt dat deze transfer veel potentie heeft."

Isak maakte op 16-jarige leeftijd zijn debuut voor AIK Solna en kwam in 29 optredens al tot dertien doelpunten. Onlangs schreef hij historie met zijn debuut in de nationale ploeg van Zweden. Hij scoorde op een leeftijd van 17 jaar en 113 dagen en werd daarmee de jongste doelpuntenmaker ooit bij het Zweedse elftal. Dat record was maar liefst 104 jaar in handen van Erik Dahlström.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen