PEC klimt uit gevarenzone met eerste uitzege ooit op Sparta

5 februari 2017, 16:37   Bijgewerkt: 5 februari 2017, 17:21

PEC Zwolle heeft zichzelf een enorme dienst bewezen door met 2-3 te winnen bij Sparta Rotterdam. Het pakte daarmee drie uiterst belangrijke punten, drie punten die ook de eerste overwinning voor Zwolle in het stadion van Sparta betekenen. Zwolle kwam op een 0-3 voorsprong door Queensy Menig, Nicolai Brock-Madsen en Erik Israelsson, de twee doelpunten van Mathias Pogba in de blessuretijd kwamen te laat.

Sparta en Zwolle moesten sinds zaterdagavond ook weer vrezen om binnenkort de rode lantaarn van de eredivisie te dragen. Go Ahead zegevierde met 1-2 bij NEC, daardoor stonden Sparta en PEC nog maar één en twee punten boven de club uit Deventer. De belangen voor het duel op Het Kasteel waren daarom extra groot, een overwinning zou voor beide ploegen even wat lucht verschaffen.

Dat was ook meteen de enige kans voor Sparta in de eerste helft. De ploeg van Alex Pastoor had wel aardig wat balbezit, maar kwam niet tot uitgespeelde kansen. Zwolle daarentegen creëerde wel wat mogelijkheden. Een lage voorzet van rechtsbuiten Kingsley Ehizibue was op maat voor Danny Holla, maar die schoof net naast. Vlak voor rust was de middenvelder opnieuw dicht bij een doelpunt. Hij krulde een vrije trap mooi om de muur, maar Kortsmit tikte de bal tegen de paal. Even daarvoor had de keeper nog een inzet van de teruggekeerde Ouasim Bouy uit de hoek gebokst.

Waar de 0-1 voor rust nog was uitgebleven, viel die direct na rust. Menig werd de diepte ingestuurd op links, passeerde een verdediger en slalomde vervolgens prachtig om Kortsmit heen. Bijna vanaf de achterlijn prikte hij de bal nog in de lange hoek: 0-1. Daarmee ging PEC door met waar in het de eerste helft gebleven was. PEC was scherper, gevaarlijker en nu dus ook doeltreffender.

Coach Pastoor, weer terug op de bank na een schorsing, bracht met Pogba en Martin Pusic nog twee aanvallers in om nog iets te forceren. Dat lukte pas in blessuretijd, toen Zwolle via invaller Israelsson al de beslissende 0-3 had gemaakt. Pogba kopte tot twee keer toe raak tegen het Zwolse tiental, want Bart Schenkeveld werd vlak voor de 0-3 met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. De doelpunten van Pogba brachten de spanning in de laatste minuut even tot een kookpunt, maar Zwolle hield stand, schreef drie belangrijke punten bij en ging Sparta voorbij op de ranglijst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen