Boze Coupet dreigde uit WK-ploeg te stappen

25 mei 2006, 12:24

Het is bijzonder onrustig in de selectie van Frankrijk. Bondscoach Domenech heeft, tot grote frustratie van Lyon-keeper Gregory Coupet, Fabien Barthez aangewezen als eerste doelman voor het WK. Woensdag, tijdens een bergwandeling waarvoor Barthez vrijstelling gekregen had, barstte de bom. Coupet verwijt Domenech dat hij Barthez een voorkeurbehandeling geeft en stond zelfs op het punt om het Franse trainingskamp te verlaten. 

De beslissing van bondscoach Domenech om niet Coupet maar Barthez aan te wijzen als eerste doelman, leidde in Frankrijk tot veel onbegrip. Coupet staat al jarenlang geweldig te keepen bij Olympique Lyon, terwijl Barthez al geruime tijd weinig meer is dan een karikatuur van zichzelf. Coupet snapt dan ook niets van de beslissing van Domenech.

De woordenwisseling tussen de bondscoach en de doelman ging door tot in het hotel, waarna Coupet zijn koffers pakte. Hij stond op het punt om te vertrekken, maar collega's uit het Franse kamp wisten hem hier op het laatste moment van te weerhouden. Coupet blijft voorlopig dus bij de selectie, maar de verhoudingen zijn danig verstoord. 

Bondscoach Domenech staat in deze situatie voor een dilemma. Hij kan Coupet uit de selectie zetten, maar de FIFA-reglementen schrijven voor dat je in een dergelijke situatie geen vervanger op mag roepen. Om slechts met twee doelmannen naar het WK te gaan lijkt ook geen optie, waardoor Domenech er voorlopig alles aan zal doen om zijn verhouding met Coupet te herstellen.

"Er was inderdaad even een probleem", zegt Domenech over de situatie. "Er knapte even iets bij Gregory, maar hij heeft zich bedacht. Niemand maakt er nu nog een punt van. Het belang van het team staat altijd voorop en we hebben dit probleem samen opgelost."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen