Galatasaray schakelt snel en presenteert nieuwe coach

15 februari 2017, 16:06

Op dezelfde dag dat Galatasaray melding maakte van het ontslag van Jan Olde Riekerink, heeft de Turkse topclub al een opvolger voor de vertrokken Nederlander gevonden. Igor Tudor heeft de scepter overgenomen van onze landgenoot. De 38-jarige Kroaat heeft voor bijna anderhalf jaar getekend in Istanbul.

Tudor was meteen na zijn aanstelling al op het trainingsveld te bewonderen. De Kroatische coach komt over van Karabükspor, de huidige nummer tien van de Turkse Süper Lig. De trainer moet Galatasaray weer omhoog helpen. Momenteel staat de grootmacht op de derde plaats, met vijf punten achterstand op koploper Besiktas. Istanbul Basaksehir is de verrassende nummer twee, Fenerbahçe staat op plek vier.

Tudor is voormalig international van Kroatië, waarvoor hij tot 55 'caps' kwam in zijn carrière. Als speler kwam hij onder meer uit voor Hajduk Split, Juventus en Siena. Als trainer stond hij aan het roer bij onder meer Hajduk Split, PAOK Saloniki en dus Karabükspor. Bij PAOK werkte hij al samen met Garry Mendes Rodrigues, die nu ook bij Galatasaray speelt. Bij Cimbom krijgt Tudor ook te maken met Wesley Sneijder en Nigel de Jong.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen