Memphis zorgt voor groot marketingsucces bij Lyon

26 februari 2017, 11:56

De komst van Memphis Depay naar Olympique Lyon kostte de club weliswaar een transfersom van zestien miljoen euro, maar de naam van de aanvaller levert ook flink wat geld op. Marketingdirecteur Martial Nardone vertelt dat het shirt van de Nederlander de dagen na zijn komst 90 tot 95 procent van de inkomsten door shirtverkoop opleverde.

Tijdens een signeersessie afgelopen woensdag waren er maar liefst 1.500 supporters aanwezig voor Memphis. "Zijn komst heeft voor gekte gezorgd onder de fans", reageert Nardone in de Franse media. "We waren al niet eens meer verrast over de opkomst van 1.500 fans bij die signeersessie. Vanaf het eerste weekend dat hij hier kwam zagen we een stijging in de shirtverkoop."

"Hij kwam op donderdag aan, tekende zijn contract op vrijdag en in het weekend daarna kwam 90 tot 95 procent van de inkomsten uit shirtverkoop door de Memphis-shirts", vervolgt Nardone enthousiast. "Hij verkoopt waarschijnlijk net zo veel als Alexandre Lacazette Karim Benzema, maar zij kwamen uit eigen jeugd. We hebben al een kledinglijn rond Alexandre en rond Memphis zetten we er zeer waarschijnlijk ook één op."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen