Willem II maakt einde aan slechte reeks tegen PEC Zwolle

12 maart 2017, 14:33

Na zes nederlagen en een gelijkspel tegen PEC in de afgelopen seizoenen, is Willem erin geslaagd om weer eens te winnen van de Zwollenaren. In Tilburg werd het 2-0 via Erik Falkenburg en invaller Thomas Haye. Vlak voor rust leek er nog een goal te vallen bij een dubieus doellijnmoment.

Toch kwam die er niet. De schaduwspits van Willem II was eerder bij de bal dan Mickey van der Hart en kopte 'm over hem heen in open doel. Toen Bram van Polen de bal in een uiterste poging weghaalde, leek dat net over de lijn te gebeuren. Het team van Bjorn Kuipers beoordeelde dat anders en liet doorspelen.

Twintig minuten eerder had Falkenburg zijn ploeg al op 1-0 gezet. Terwijl Van der Hart nog knap redde op een inzet van Dico Koppers, kon hij de goal in tweede instantie niet voorkomen. Falkenburg schoot de bal hard in de bovenhoek uit een lastige hoek.

Het was verdiend. De Zwolse defensie had duidelijk veel moeite met de boomlange Obbi Oulare, die telkens door de lucht werd gezocht en gevonden. Voorin kon het elftal van Ron Jans ook weinig kansen creëren via spits Nicolai Brock-Madsen. Ook topscorer Queensy Menig was vrijwel onzichtbaar. En dat terwijl PEC dit jaar al evenveel doelpunten maakte als Feyenoord (14).

Terwijl PEC meer risico nam in de slotfase en dicht bij de 1-1 was via Ryan Thomas en Danny Holla, was het toch weer Willem II dat scoorde. Invaller Haye nam de bal handig mee in een counter en rondde koeltjes af. De Tilburgers stijgen dankzij de zege naar plek negen PEC Zwolle blijft dertiende.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen