Shevchenko definitief weg bij Milan

Koen Freriks
26 mei 2006, 19:11

Andrei Shevchenko verlaat AC Milan. De spits heeft laten weten te vertrekken en deze beslissing te nemen vanwege zijn familie. De Oekraïner hoop dat hij komend seizoen bij Chelsea speelt. 

Shevchenko heeft geen problemen met de club: 'Ik bedank de club voor alles wat ze mij gegeven heeft. Er is ook geen probleem qua relatie met de club, en er is ook geen financieel probleem." De vedette wil naar Engeland omdat zijn Amerikaanse vrouw en hijzelf zoon Jordan Engelstalig willen opvoeden. 

AC Milan-voorzitter Adriano Galliani liet weten er alles aan gedaan te hebben om de sterspeler in Italië te houden. "Het is een overwinning van de Engelse taal op de Italiaanse taal. Tot het moment dat deze persconferentie begon heb ik geprobeerd hem over te halen." Gailliani ervaart het verlies van 'Sheva' als zeer pijnlijk: "Het is zeker de meest pijnlijke scheiding sinds ik bij Milan ben. De transferbesprekingen met Chelsea zullen echter niet makkelijk zijn." Immers, de Milanezen weigeren een transferverzoek. Het contract van Shevchenko loopt nog tot medio 2009. Hij had kunnen bijtekenen tot 2011. 

Andrei Shevchenko speelde sinds 1999 bij de Italianen en groeide uit tot een van de grootste voetballers van Italië en Europa. Dit seizoen maakte hij negentien doelpunten. In totaal scoorde hij 127 keer in zeven seizoenen voor de Rossoneri.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen