Kluivert: "Van Basten wil niets over me weten"

Ger
27 mei 2006, 13:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Patrick Kluivert geeft in gesprek met weekblad Elsevier zijn kritiek op Marco van Basten. Volgens de Valencia-spits is het gedrag van de bondscoach niet echt sociaal. "Het steekt me dat ik in twee jaar niet eens een telefoontje van hem heb ontvangen", aldus Kluivert.

De spits kan wel begrijpen dat hij geen deel uitmaakt van het Nederlands elftal op het WK in Duitsland. "Dat ligt aan mezelf. Ik kamp al meer dan een jaar met allerlei blessures en ben nauwelijks aan spelen toegekomen. Maar het is toch raar dat de topscorer aller tijden van Oranje in twee jaar tijd helemaal niets van de bondscoach heeft vernomen. Nog geen belletje over hoe het met mijn revalidatie gaat. Ook tijdens de periode bij Newcastle niet. Van Basten wil niets over me weten. Nee, erg sociaal kan ik het niet noemen."

Kluivert plaatst verder vraagtekens bij het ontbreken van Clarence Seedorf en Edgar Davids in de Oranje-selectie. "Clarence heeft bij AC Milan een superseizoen gedraaid. Zijn ervaring is van onschatbare waarde. En die van Edgar Davids ook natuurlijk. Wat precies de achterliggende gedachte is weet ik niet, maar hier klopt iets niet."

Over oud-bondscoach Guus Hiddink heeft Kluivert niets dan lof. "Dat was pas een toptrainer. Tactisch fenomenaal en gezegend met een enorme mensenkennis. Daarom was het WK in Frankrijk ons beste toernooi in jaren. Ook Van Gaal heb ik hoog zitten. Maar na mijn ervaringen met Advocaat en Van Basten heb ik een nare smaak in de mond. Of ik ooit nog voor Oranje uitkom? Het blijft een grote eer. Ik zal nooit afzeggen. Bovendien voel ik me goed. Ik wil nog drie jaar doorgaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen