Arnesen treedt als 'voetbalcommissaris' in dienst bij PSV

28 april 2017, 09:16

Frank Arnesen voegt zich per 1 juni bij de Raad van Commissarissen van PSV. De 60-jarige Deen krijgt de portefeuille voetbalzaken onder zich en is dus de opvolger van Hans van Breukelen, die afgelopen zomer door de KNVB aangesteld werd als technisch directeur.

Arnesen was in het verleden zowel als speler, assistent-trainer en technisch manager verbonden aan PSV en treedt nu dus toe tot de RvC. "Ik vind het een enorme eer dat PSV mij in deze functie heeft teruggevraagd en kijk er naar uit om op de achtergrond de club van dienst te kunnen zijn. Ik kijk er naar uit om in deze voor mij nieuwe functie aan de slag te gaan", vertelt de reeds in Eindhoven woonachtige Arnesen op de digitale thuishaven van PSV.

President-commissaris Jan Albers begroet Arnesen met open armen in de RvC. "Kennis van zaken en een band met PSV zijn voor deze functie zeer belangrijk. Frank voldoet aan deze kwalificaties. Daarnaast heeft hij niet meer de ambitie om een dagelijkse functie bij een club of bond op te pakken. Dat is prettig, want op die manier kunnen we continuïteit creëren. Frank brengt naast zijn expertise op zijn vakgebied ook een enorm netwerk mee", aldus Albers, die naast Arnesen ook nog Robert van der Wallen, Bert van der Els en Ton van Veen in de commissarissenraad heeft zitten. Deze raad is door de komst van Arnesen weer volledig ingevuld.

Arnesen speelde vroeger als middenvelder in het shirt van Ajax, Valencia, Anderlecht en PSV. Nadat de 52-voudig international van Denemarken in 1988 een punt zette achter zijn carrière als speler, werd hij assistent-coach bij PSV en vervolgens technisch manager bij achtereenvolgens PSV, Tottenham Hotspur, Chelsea, Hamburger SV, FC Metalist Kharkiv en PAOK Saloniki.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen