Internazionale stelt Spalletti aan: vierde coach in jaar tijd

9 juni 2017, 16:16   Bijgewerkt: 9 juni 2017, 16:27

Internazionale heeft Luciano Spalletti aangesteld als nieuwe trainer. De Italiaan tekent voor twee jaar bij de Nerazzurri. Spalletti, die kortgeleden vertrok bij AS Roma, is bij Inter de vierde coach in een jaar tijd. De officiële presentatie volgt woensdagmiddag, meldt Inter op het eigen clubkanaal.

Spalletti leidt op maandag 3 juli de eerste training. De oefenmeester maakte vorige week zijn vertrek bij Roma bekend, waar hij anderhalf jaar geleden de ontslagen Rudi Garcia opvolgde. Onder Spalletti eindigde Roma als tweede in de Serie A.

Tussen 2005 en 2009 zwaaide Spalletti ook de scepter in Rome. Verder werkte de Toscaanse trainer bij  Empoli, Sampdoria, Venezia, Udinese, Ancona en Zenit St. Petersburg, waar hij twee keer kampioen van Rusland werd.

Bij Inter komt Spalletti terecht op een waar trainerskerkhof. Hij is de vierde coach in een jaar tijd die de club aanstelt. Roberto Mancini, Frank de Boer en Stefano Pioli gingen hem voor. Pioli werd in mei ontslagen. Spalletti gaat samenwerken met technisch directuer Walter Sabatini, die hij kent uit zijn Roma-tijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen