Schaars twijfelgeval voor duel met Frankrijk

30 mei 2006, 16:17

Het is twijfelachtig of Stijn Schaars donderdag op het jeugd-EK met Jong Oranje mee kan spelen in de halve finale tegen Frankrijk. De linkerheup van de AZ-middenvelder is gekneusd. Hij liep de blessure maandag op in de beginfase van het duel met Italië. Hij kwam in botsing met ploeggenoot Ron Vlaar. Dinsdag onderging Schaars in het ziekenhuis een echografie. De komende dagen wordt hij intensief behandeld. 

Overigens verwacht bondscoach Foppe de Haan dat zijn ploeg er een hele kluif aan zal krijgen om de Fransen te kloppen. "Frankrijk is verder dan dat wij zijn, maar dat betekent niet automatisch dat ze ook winnen", zei hij donderdag. "Wij hebben de Fransen nu drie keer bekeken. Ze kunnen meerdere systemen spelen. Ik moet nog even nadenken hoe we dat gaan oppakken. Daarnaast hebben zij een brede en sterke groep. In de drie wedstrijden heeft hun bondscoach bijna alle spelers laten voetballen, behalve de twee reservekeepers. Dat zegt genoeg."

De Haan ontving maandagavond laat verscheidene reacties vanuit Nederland na de benauwde overwinning op Italië (1-0). "Iedereen is erg positief. Ik ben ook gebeld door directeur Henk Kesler van de KNVB. Hij vertelde me hoe belangrijk hij het voor het Nederlandse voetbal vond dat we de halve finale hebben bereikt."

De Haan heeft het gevoel dat zijn groep er goed voor staat. "Het is alleen afwachten hoe het met de heupblessure van Schaars gaat. Verder is iedereen fit." Buiten het voetbal om merkt de 62-jarige Fries dat Ron Vlaar een beetje met zichzelf aan het vechten is. "Hij zoekt duidelijk zijn plek. Vorig jaar rond deze tijd was dat heel anders. Toen oogde hij veel zekerder."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen