Spanje wint en plaatst zich voor halve finale EK-Onder 21

21 juni 2017, 00:03

Spanje staat na dinsdagavond nog steviger aan kop in groep B van het EK-Onder 21 jaar. Er werd namelijk met 1-3 gewonnen van de leeftijdsgenoten van Portugal. Daardoor komt Spanje op zes punten te staan en verzekerde zich zo van plaatsing voor de halve finale.

Het duel tussen Spanje en Portugal was de eerste topper op het EK. Het initiatief was voor Spanje en na 21 minuten stond er een 0-1 score op het bord dankzij Saúl Ñíguez. De middenvelder van Atlético Madrid ontdeed zich van enkele Portugese verdedigers en zag zijn schot met enig geluk in het doel verdwijnen. Na een uur spelen leek de beslissing al te vallen toen Sandro Ramirez er 0-2 van maakte.

Bruma bracht de spanning echter weer terug toen hij op prachtige wijze voor de aansluitingstreffer tekende. Van buiten het strafschopgebied nam hij aan met links en haalde direct uit: 1-2. Het mocht echter niet baten, want in de slotfase tekende Inaka Williams nog voor de 1-3.

Door de zege is Spanje geplaatst voor de halve finale. Met nog één wedstrijd te gaan staat het land eerste met drie punten voorsprong op Portugal. Ook heeft het land een veel beter doelsaldo dan de nummer twee in groep B.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen