Mexicaanse bondscoach woedend op pers

31 mei 2006, 11:26

Mexico heeft met Ricardo la Volpe allesbehalve een grijze muis als bondscoach. De licht ontvlambare oefenmeester, afkomstig uit Argentinië, ligt weer eens overhoop met de nationale pers. Hij haalde in Noordwijk, waar de selectie zich aan het voorbereiden is op de oefenwedstrijd tegen Oranje, vloekend en tierend uit naar verslaggevers, die volgens hem "de ballen verstand hebben van voetbal."

La Volpes boosheid was gewekt door een artikel in een Mexicaanse sportdagblad, waarin Francisco Fonseca uitgebreid aan het woord werd gelaten. Deze aanvaller deed zijn beklag omdat hij zaterdag in het duel met Frankrijk (0-1) op de bank bleef. "Jullie weten niks van voetbal, helemaal niks", beet hij de journalisten toe. "Ga dus niet lopen rotzooien met mij tussen nu en het WK."

Mexico geldt voor het komende WK als één van de outsiders. Het land maakte vorig jaar indruk tijdens het toernooi om de Confederations Cup, waarin het pas na strafschoppen verloor van Argentinië. Op het komende WK is Mexico één van de mogelijke tegenstanders van Oranje in de tweede ronde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen