Zweedse bondscoach: "Oranje op eigen wijze bestrijden"

29 juli 2017 – Zaterdagavond spelen de Oranje Leeuwinnen en de Zweedse vrouwen in Doetinchem hun kwartfinale op het Europees kampioenschap. Pia Sundhage, de bondscoach van Zweden, vreest de Nederlandse aanvalsters, maar heeft ook veel vertrouwen in haar ploeg.

Zweedse bondscoach: "Oranje op eigen wijze bestrijden"

Zij weet dat Zweden meer ervaring heeft op grote toernooien dan Nederland. "Dat is een voordeel dat wij hebben ten opzichte van Nederland. Wij hebben meer ervaring. Ik zeg het ook vaak tegen mijn speelsters: het is een voorrecht om onder druk te mogen voetballen", citeert de NOS.

Het laatste duel van Zweden, tegen Italië, verloren de Scandinavische vrouwen met 3-2. "Het resultaat was niet goed. Maar een groot deel van onze prestatie was wél goed. Daar hou ik me aan vast. De bank maakte het team sterker, bijvoorbeeld", blijft Sundhage positief. De coach beseft dat Lieke Martens de sterspeelster is van Oranje. "We zullen haar in de gaten moeten houden, maar Nederland heeft vier speelsters die aanvallend heel sterk zijn. We kunnen ons dus niet op één speelster richten. Bovendien zijn we geen counterploeg. We gaan Nederland op onze eigen wijze bestrijden."

Lees ook: Zweden: de lastigste horde tot dusver voor de Leeuwinnen

Eredivisie

gerelateerd